231128 Press Release Castor Energization OPTION 3

Grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland in gebruik genomen (Castor)

29 november 2023

Persbericht

  • Een batterijsysteem met een vermogen van 30,7 megawatt en een energieopslagcapaciteit van 62,6 megawattuur;
  • Gelegen in de energiehub van Vlissingen-Oost;
  • Het energieopslagsysteem zal de stabiele integratie van hernieuwbare energie in de Nederlandse elektriciteitsmarkt versnellen;
  • Dit grootschalige energieopslagsysteem werd door Rolls-Royce geleverd als een volledige turn-key oplossing, inclusief civiele werken, elektrische integratie en automatisering, om de hoogste prestaties en betrouwbaarheid te garanderen.

 

 

We zijn bijzonder trots om aan te kondigen dat SemperPower, na de succesvolle installatie door Rolls-Royce, de controle van haar tweede grootschalige energieopslagproject Castor heeft overgenomen. Dit project had de operationele fase niet kunnen bereiken zonder de samenwerking van onze leveranciers, capacity offtakers en financiers. Wij geloven dat we alleen samen de energietransitie kunnen versnellen. Om dit doel te bereiken moeten energieopslagsystemen worden gerealiseerd. Daarom ontwikkelt het team van SemperPower haar concrete pijplijn van 1,4 GW, inclusief de realisatie van ons eerste op hoogspanning aangesloten project. Blijf op de hoogte want de lancering van ster Antares is in zicht! 

Dennis Schiricke (Co-Founder & CEO, SemperPower)

 

"We zijn zeer verheugd door de ingebruikname van Castor! Dit onderschrijft niet alleen onze toewijding aan de energietransitie, het toont ook de kracht van samenwerking. Castor geeft ons allen extra energie om onze pijplijn verder te ontwikkelen, onze voortdurende groei te waarborgen en onze naam als belangrijke speler binnen deze opkomende markt te (blijven) bevestigen. SemperPower staat voorop in de energietransitie, klaar om toekomstige uitdagingen en kansen aan te pakken."

Andreas Görtz (President Sustainable Power Solutions, Rolls-Royce Power Systems)

 

 

"Ik ben blij om onze nieuwste prestatie te onthullen: de succesvolle installatie van onze mtu EnergyPack QG-batterijsystemen voor SemperPower in Vlissingen (Nederland). Met een vermogen van 30,7 MW en een indrukwekkende energieopslagcapaciteit van 62,6 MWh is dit project een van de grootste batterijprojecten in de EU. Dit markeert een significante sprong voorwaarts in onze reis naar duurzame energieoplossingen!

SemperPower. Gamechanger in energy storage.

 

Grootschalige energieopslag! Tot voor kort de ontbrekende schakel in de duurzame energietransitie. SemperPower is marktleider in het ontwikkelen, financieren en exploiteren van batterij-energieopslagsystemen (BESS). Hiermee kunnen we duurzame energie integreren, CO2-uitstoot verminderen en de energietransitie versnellen. Wat gaan we samen doen? 

 

SemperPower bestaat uit een skilled team met de beste specialisten. Samen delen we onze passie om de energietransitie te versnellen met smart energy oplossingen. We hebben alle ervaring en kennis in huis om te fungeren als one-stop-shop voor BESS; van optimalisatie tot compliance en van techniek tot projectmanagement.