duurzaamheid

Hoe duurzaamheid en
batterijen wél samengaan.

SemperPower heeft als missie de energietransitie te versnellen door de toepassing van grootschalige energieopslag. Onze missie en businesscase varen op duurzaamheid. Toch lijken onze systemen op het eerste gezicht niet heel duurzaam. Hoe rijmt dit met elkaar?

De invloed van onze supply chain op het milieu

Wij, als SemperPower, zijn ons ervan bewust dat er bij de productie, het transport en de bouw van onze energieopslagsystemen schadelijke grondstoffen worden gebruikt en vrijkomen. In samenwerking met onze leveranciers en partners inventariseren wij dan ook voor elk project mogelijk duurzamere alternatieven. Deze leveranciers en partners zijn overigens allemaal gecertificeerd voor het ‘responsible minen’ van de gebruikte grondstoffen.

boudhayan bardhan 60tataLkJ0U unsplash

Recycling van onze batterijen

Wij denken actief mee over hoe de gedegradeerde batterijen na gebruik het beste hergebruikt of gerecycled kunnen worden om zo de negatieve impact te beperken.

Positieve impact over de hele linie

Over de gehele levensduur hebben onze energieopslagsystemen een positieve impact door de verminderde CO2-uitstoot van fossiele brandstofcentrales. De maatschappelijke, economische en lokale impact is bovendien groot. Dat maakt de inzet van grootschalige energieopslag de beste oplossing om de energietransitie te versnellen.

Benieuwd wat wij
kunnen betekenen?

Slimme koppen
met een missie

“De energietransitie versnellen, daar geloven we in. Toen onze expertises bij elkaar kwamen wisten we het: alleen samen kunnen wij dit oplossen.”

Ons verhaal
bewerkt narrow kdw v