yana petkova xdAMOpcodqg unsplash

Duurzame energiedoelstellingen behalen en het lokale net ondersteunen. Alles draait om balans.

Netwerkbedrijven (TSO’s & DSO's) moeten boven alles stabiliteit waarborgen. Zodat overal ‘s avonds het licht aan kan. Maar het net kan het bijna niet meer aan om alle duurzaam opgewekte stroom te verwerken. Om pieken op te vangen. Zon en wind zijn moeilijk te voorspellen, de toestroom van ‘nieuwe energie’ fluctueert. SemperPower begrijpt dat netwerkbedrijven boven alles stabiliteit nastreven. Betrouwbaar willen zijn. Wij kunnen helpen met de inzet van grootschalige energieopslag. 

Benieuwd wat wij
kunnen betekenen?

Elektrificatie verslaat industrialisatie 

Alle nieuwe wind- & zonneparken moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast vindt de elektrificatie van de economie plaats. De vraag naar nieuwe aansluitingen is hierdoor hoger dan ooit. Ieder netwerkbedrijf werkt hard om alle aanvragen te verwerken, maar ons net is er nog niet op ingesteld. De wachttijden lopen steeds verder op.

Netwerkbedrijven blijven zorgen voor stabiliteit, wij verzorgen de flexibiliteit. Samen kunnen we iets betekenen voor het maatschappelijk belang.

Kom in actie om het net te versterken 

Hoe gaan we zorgen dat netwerkbedrijven het net snel en flexibel kunnen versterken? Hun resources efficiënter in kunnen zetten en sneller kunnen aansluiten? Zodat we het net kunnen stabiliseren en de andere grote uitdagingen van de energietransitie aan kunnen gaan? 

Alles draait om stabiliteit

SemperPower begrijpt dat netwerkbedrijven boven alles stabiliteit nastreven. Betrouwbaar willen zijn. Wij kunnen hierbij helpen. Wij geloven in nieuwe, snellere en zelfs goedkopere techniek, als alternatief voor kabels in de grond. Grootschalige, flexibele energieopslag in de vorm van batterijen. Zeer brandveilig, dankzij bewezen en betrouwbare techniek. Daar zijn netwerkbedrijven mee geholpen. Dat is wat Nederland nodig heeft.

american public power association AA5v6sMcalY unsplash
De elektrificatie haalt ons in. Wij geloven in energieopslag als alternatief voor extra kabels in de grond. Nieuwe techniek werkt. Maak er gebruik van, stabiliseer het net.

Een energieopslag systeem plaatsen? 

De specialisten van SemperPower regelen alles van A tot Z. Van het kiezen van de beste techniek-leverancier, benodigde vergunningen & financiering, tot aan de plaatsing. Maar ook het huren van capaciteit is mogelijk. Wij ontzorgen.

Met eigen ogen zien? Wij
geven graag een rondleiding
op een van onze opslaglocaties.