iStock 19

Project Star
Terneuzen

10 MWh10

Met trots presenteert SemperPower haar eerste grootschalige energieopslagproject in Nederland: Project Star in Terneuzen. Het energieopslagsysteem is operationeel sinds november 2021.

Project Star - Specificaties

  • Vermogen: 9,3MW 
  • Capaciteit: 9,9MWh
  • Operationeel: november 2021
  • Technologie-leverancier: Alfen

Samen met lokale partijen

Het 10MW/10MWh energieopslag systeem in Terneuzen is is geïnitieerd in samenwerking met Windpark Koegorspolder, Yara Sluiskil en de Gemeente Terneuzen. De financieringspartners voor dit project zijn Return Energy en Triodos Bank. Alfen trad op als projectleverancier en installateur. Bij het project, operationeel sinds november 2021, verzorgt SemperPower het management en de bedrijfsvoering.

 

Sterk door strategische samenwerking

Door de overeengekomen strategische samenwerking met Stecc Group, bekrachtigd middels een investering van enkele miljoenen euro’s, is SemperPower sterk gepositioneerd om verdere groei van het bedrijf te realiseren. Stecc Group heeft een indrukwekkend netwerk en trackrecord in het bouwen, groeien en investeren in bedrijven rondom de energie transitie, zoals Sunrock, Vandebron, Harvest Waste en Soto Solar.

Pressreleasefoto4
“Door de realisatie van het project in Terneuzen is een belangrijke stap gezet om aan te tonen dat grootschalige energie opslagsystemen op commerciële basis kunnen worden gerealiseerd."
Dennis Schiricke (CEO SemperPower)

Onze ode aan de sterren

“Het middelpunt van ons heelal is de zon. Het zorgt voor dag & nacht, warmte & kou en dankzij deze ster is er leven op aarde. We staan op een point of no return waarbij hernieuwbare energiebronnen essentieel zijn. Onze analogie is een ode aan alle sterren in ons heelal. Dit alles om de urgentie en omvang van de energietransitie aan te geven, opslag is de sleutel.”