iStock 5

Project Pollux
Vlissingen

68 MWh68

Met gepaste trots maakt SemperPower bekend de realisatiefase in te gaan van haar derde grootschalige energieopslagproject; Project Pollux. Dit batterijsysteem, met een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 68 megawattuur, zal bij ingebruikname in het najaar van 2023 het grootste opererende batterijproject van Nederland zijn, en daarmee ook één van de grootste in Noordwest-Europa.

Alles over Project Pollux

  • Vermogen: 30MW 
  • Capaciteit: 68MWh
  • Operationeel: dec 2023 
  • EPC-partner: Alfen
  • Status: operationeel

Samen met onze projectpartners gaan we de realisatiefase in gevolgd door de exploitatiefase later dit jaar. Essent zal het 30 MW/68 MWh batterijsysteem langdurig gebruiken om de volatiliteit van haar duurzame energieportfolio te ondervangen. Dit zal opnieuw bijdragen aan een snellere integratie van duurzame energie in de Nederlandse elektriciteitsmarkt. Alfen gaat als leverings- en installatiepartner het systeem bouwen op het terrein van North Sea Port midden in de energy-hub in Vlissingen-Oost, direct naast tweelingzus Castor. Het systeem wordt direct aangesloten op het Stedin-netwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind als financieringspartners.

Dennis Schiricke (CEO, SemperPower):

“Wij zijn trots dat wij op korte termijn ons derde grootschalige batterijproject mogen aankondigen. Het onderstreept opnieuw de ontwikkelingscapaciteiten van SemperPower en de voorname rol binnen de energietransitie die het bedrijf met haar projectpartners inneemt.  We blijven zo samen de energietransitie versnellen! De timing opvolgend aan het succesvolle ‘Power-The-Future’-event en de bijbehorende launch van onze nieuwe website en huisstijl is daarnaast optimaal.”

Onze ode aan de sterren

“Het middelpunt van ons heelal is de zon. Het zorgt voor dag & nacht, warmte & kou en dankzij deze ster is er leven op aarde. We staan op een point of no return waarbij hernieuwbare energiebronnen essentieel zijn. Onze analogie is een ode aan alle sterren in ons heelal. Dit alles om de urgentie en omvang van de energietransitie aan te geven, opslag is de sleutel.”