LSPS3 2

Grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland in gebruik genomen (Pollux)

20 december 2023

Persbericht 

  • Een batterijsysteem met een vermogen van 30 megawatt en een energieopslagcapaciteit van 68 megawattuur;
  • Gelegen in de energie hub van Vlissingen-Oost;
  • Het energieopslagsysteem zal de stabiele integratie van hernieuwbare energie in de Nederlandse elektriciteitsmarkt versnellen;
  • Dit grootschalige energieopslagsysteem werd door energiespecialist Alfen geleverd als een volledige turn-key oplossing, inclusief civiele werken, elektrische integratie en automatisering, om de hoogste prestaties en betrouwbaarheid te garanderen.

 

We zijn verheugd om opnieuw een belangrijke mijlpaal bij SemperPower aan te kondigen. Vorige maand kondigden we de ingebruikname van Castor aan. Daarnaast, na de succesvolle installatie door energiespecialist Alfen, hebben we nu ook de controle over ons derde grootschalige energieopslagproject, Pollux. De operationele fase van dit project is mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inspanningen van onze leveranciers, capaciteitsafnemers en financiers. Wij geloven dat we alleen samen de energietransitie kunnen versnellen. Om dit doel te bereiken moeten energieopslagsystemen worden gerealiseerd. Daarom ontwikkelt het team van SemperPower haar concrete pijplijn van 1,4 GW, inclusief de realisatie van ons eerste op hoogspanning aangesloten project. Blijf op de hoogte want de lancering van ster Antares is in zicht! 

Floris Heijckmann (Procurement & Construction Director, SemperPower)

“We zijn erg trots op de ingebruikname van Pollux! Samen met onze project partners hebben we wederom een grote stap gezet in de energietransitie. In precies één jaar tijd van goede samenwerking heeft onze hoofdaannemer en energiespecialist Alfen project Pollux gerealiseerd. Met Pollux, ons derde operationele project, hebben we een stevig fundament gecreëerd voor de bouw van nog meer en nog grotere batterij-energie opslag projecten. De ervaringen uit deze drie projecten maken dat we met veel vertrouwen kijken naar de rol die SemperPower ook in de toekomst in de energietransitie zal vervullen.”

Yves Vercammen (Sales Manager, Alfen)

‘Het team van Alfen is bijzonder enthousiast om te zien dat het grootste project in ons samenwerkingsverband met SemperPower tot leven komt als het grootste batterij-energieopslagsysteem in Nederland. Dit project laat echt zien hoe twee Nederlandse bedrijven samenwerken en hun expertise combineren om innovatieve duurzame energiesystemen te ontwikkelen. We zijn vooral trots dat dit project producten uit het portfolio van Alfen's geïntegreerde oplossingen omvat, waaronder ons TheBattery Elements energieopslagsysteem, ons betreedbare onderstation Altro en zelfs een Eve Double Pro-line EV-laadstation voor bezoekers van de locatie.’

SemperPower. Gamechanger in energy storage.

 

Grootschalige energieopslag! Tot voor kort de ontbrekende schakel in de duurzame energietransitie. SemperPower is marktleider in het ontwikkelen, financieren en exploiteren van batterij-energieopslagsystemen (BESS). Hiermee kunnen we duurzame energie integreren, CO2-uitstoot verminderen en de energietransitie versnellen. Wat gaan we samen doen? 

 

SemperPower bestaat uit een skilled team met de beste specialisten. Samen delen we onze passie om de energietransitie te versnellen met smart energy oplossingen. We hebben alle ervaring en kennis in huis om te fungeren als one-stop-shop voor BESS; van optimalisatie tot compliance en van techniek tot projectmanagement.