Pressreleasefoto2

SemperPower neemt energieopslag project van 10MW in Terneuzen in operatie

Door Dennis Schiricke3 november 2021

Persbericht

Met trots delen wij u mede dat SemperPower haar eerste grootschalige energieopslag project van 10MW in Terneuzen in operatie heeft genomen. Hierop aanvullend kondigen wij aan dat SemperPower een partnership aangaat met investeerder Stecc Group om verdere groei te ondersteunen.

 

Semper staat voor Altijd. Altijd Energie. Dit is de toegevoegde waarde van grootschalige energieopslag. De missie is: Wij maken groene energie altijd beschikbaar! SemperPower biedt de toegevoegde waarde, door een gespecialiseerd en toegewijd team dat energieopslag systemen ontwikkelt, realiseert en exploiteert, zodat concreet lokale- en markt optimalisaties worden behaald.

 

Het 10MW/10MWh energieopslag systeem in Terneuzen is gerealiseerd in samenwerking met lokale belanghebbenden Windpark Koegorspolder, Yara Sluiskil en de Gemeente Terneuzen. De financieringspartners voor dit project zijn Stecc Group en Triodos Bank. Alfen trad op als projectleverancier en installateur. In het project wat vandaag in operatie is gegaan verzorgt SemperPower het management, de energiehandel en de bedrijfsvoering.

Door de overeengekomen strategische samenwerking met Stecc Group, bekrachtigd middels een investering van enkele miljoenen euro’s, is SemperPower sterk gepositioneerd om verdere groei van het bedrijf te realiseren. Stecc Group heeft een indrukwekkend netwerk en trackrecord in het bouwen, groeien en investeren in bedrijven rondom de energie transitie, zoals Sunrock, Vandebron, Harvest Waste en Soto Solar.   

 

Dennis Schiricke (CEO SemperPower):

“Door de realisatie van het project in Terneuzen is een belangrijke stap gezet om aan te tonen dat grootschalige energie opslagsystemen op commerciële basis kunnen worden gerealiseerd. Dit geeft een proof of concept, die we in de energiemarkt kunnen benutten om marktpartijen te laten ervaren hoe het werkt en hoe het samen kan worden gerealiseerd. Met de samenwerking met Stecc kunnen we nog sneller lokale optimalisaties realiseren.”

 

Stecc:

“Deze samenwerking met SemperPower is een unieke kans voor Stecc Group om onze bijdrage met betrekking tot het versnellen van de wereldwijde energietransitie verder te vergroten. Wij zijn verheugd om dit ambitieuze, ondernemende en deskundige managementteam te ondersteunen bij het uitbreiden van hun activiteiten in Europa. De combinatie van SemperPower’s technische-en energy management expertise met onze projectontwikkelingscapaciteiten zal bijdragen aan versnellen van de realisatie van toekomstige energieopslagprojecten. Bovendien zal SemperPower een belangrijke factor zijn bij de verdere ontwikkeling van een nieuw Europees groen-energie bedrijf onder Stecc Group.”