Eerste tweeling binnen grootschalige energieopslag: SemperPower start bouw van een 68MWH EOS

Door Dennis Schiricke22 februari 2023

Persbericht

Met gepaste trots maakt SemperPower bekend de realisatiefase in te gaan van haar derde grootschalige energieopslagproject; Project Pollux. Dit batterijsysteem, met een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 68 megawattuur, zal bij ingebruikname in het najaar van 2023 het grootste opererende batterijproject van Nederland zijn, en daarmee ook één van de grootste in Noordwest-Europa.

Project Pollux

  • Grootste batterij energieopslagsysteem van Nederland op moment van ingebruikname in het najaar van 2023;
  • Een batterijsysteem genaamd Pollux met 30 megawatt vermogen en een capaciteit van 68 megawattuur, gelegen direct naast haar tweelingzus Castor midden in de energy-hub in Vlissingen-Oost;
  • Het systeem zal de integratie van duurzame energie bevorderen en het duurzame portfolio van Essent ondersteunen;
  • Alfen is geselecteerd als leverings- en installatie partner;
  • Het project wordt gefinancierd door Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind;
  • Samen met onze projectpartners versnellen wij de Nederlandse energietransitie.

Samen met onze projectpartners gaan we de realisatiefase in gevolgd door de exploitatiefase later dit jaar. Essent zal het 30 MW/68 MWh batterijsysteem langdurig gebruiken om de volatiliteit van haar duurzame energieportfolio te ondervangen. Dit zal opnieuw bijdragen aan een snellere integratie van duurzame energie in de Nederlandse elektriciteitsmarkt. Alfen gaat als leverings- en installatiepartner het systeem bouwen op het terrein van North Sea Port midden in de energy-hub in Vlissingen-Oost, direct naast tweelingzus Castor. Het systeem wordt direct aangesloten op het Stedin-netwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind als financieringspartners.

 

Dennis Schiricke (CEO, SemperPower):

“Wij zijn trots dat wij op korte termijn ons derde grootschalige batterijproject mogen aankondigen. Het onderstreept opnieuw de ontwikkelingscapaciteiten van SemperPower en de voorname rol binnen de energietransitie die het bedrijf met haar projectpartners inneemt.  We blijven zo samen de energietransitie versnellen! De timing opvolgend aan het succesvolle ‘Power-The-Future’-event en de bijbehorende launch van onze nieuwe website en huisstijl is daarnaast optimaal.”

 

Over SemperPower B.V.

SemperPower ontwikkelt, financiert en exploiteert grootschalige energieopslagsystemen, en heeft als missie samen met haar partners de energietransitie te versnellen. Door toenemende productie van duurzame energie is er een stijgende uitdaging om vraag en aanbod op de elektriciteitsmarkt te balanceren. De energieopslagsystemen van SemperPower kunnen duurzame energie opslaan op momenten van overvloed, en deze weer vrij laten op momenten dat de markt daarom vraagt. Daarnaast biedt het energiehandelaren en energiebedrijven de mogelijkheid om hun duurzame portfolio te ondersteunen en verder uit te bouwen. 

 

SemperPower is met gepaste trots de grootste ontwikkelaar van onafhankelijke grootschalige energieopslag in Nederland met een portfolio van in totaal 70MW / 141MWh aan EOS.

Voor nadere toelichting, neem contact op:

 

Dennis Schiricke – Algemeen directeur (CEO)  
ds@semperpower.com
Telefoon: + 31 (0)85 3013790

English version press release